Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

 

Swereco förvärvar samtliga aktier i Sanicare

Swereco AB förvärvar samtliga aktier i Sanicare AB per 1 december 2021

”Förvärvet av Sanicare bygger på starka kommersiella grunder. De två företagen kompletterar varandra mycket väl när det gäller produktportfölj och distribution där ser vi synergivinster. Vi stärker våra möjligheter att kunna vara aktiva på den nordiska upphandlingsmarknaden med en bred produktportfölj av intressanta produkter” säger Hadi Ghane VD i Swereco AB. Totalt beräknas omsättningen efter förvärvet att uppgå till mer än 130 mkr.

Annika Ulfström, VD och delägare i Sanicare AB säger ”kombinationen av Sanicare och Swereco kommer skapa en starkare position både mot upphandlings- och konsumentmarknaden. Synergierna är tydliga och kommer att bidra till att vidareutveckla Sanicares produktportfölj som en ledande leverantör av inkontinens- och textila hjälpmedelsprodukter. Genom Swerecos breda geografiska distribution skapas bättre möjligheter för att ta nästa steg mot fler marknader.”

Swereco AB ägs av J2L Holding AB. Företaget grundades 2009 av Johan och Louise Lindh med målet att bygga en industrikoncern med långsiktigt planer för att utveckla sina företag. I dagsläget omsätter J2L över 1 miljard kronor och har mer än 250 anställda.

Swereco tillträder som ägare 1/12 2021. Bolagen har redan påbörjat en strukturerad integrationsprocess. Frågor besvaras av VD Hadi Ghane.

Tillbaka

Fler artiklar att läsa

Läs mer om vad som händer inom Swereco i våra artiklar. Är du själv intresserad av att veta mer om någon särskild produkt som vi säljer så får du gärna maila oss. Vi önskar dig en trevlig läsning!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om våra samarbeten, nya produkter och annat viktigt att veta

Kontakt

Swereco AB
Kistagången 20b, plan 3
164 40 Kista

order@swereco.com
Org.nr: 559233-9807

Kvalitet & märkning

CE-märkning enligt regelverket för Medicintekniska produkter klass 1
((EU) 2017/745)

Ledningssystem för kvalitet SS-EN ISO 9001 och miljö SS-EN ISO 1400

Copyright © 2021 Swereco AB  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart